Ioana Dorobantu-Gordon

Regizor

Biografie

Ioana este regizor de film, cu specializare în film documentar, specializare obținută în cadrul studiilor de Masterat la London College of Communication, University of the Arts London. A regizat, a produs și a scris diverse programe pentru Televiziunea Publică Română, abordând subiecte variate din domeniul artelor, istoriei, patrimoniului și documentarului de călătorie.
 
“The Marble Village”, filmul pe care l-a realizat în timpul studiilor sale de masterat, a fost prezentat la diferite festivaluri internaționale de film și a primit premiul “Cel mai bun scurtmetraj” la Open City Docs Fest 2012 (Londra) și un premiu special la Festivalul de Film UrbanEye 2016 (București).
 
În 2012, Ioana semnează, alături de regizorul și producătorul Dan Rațiu, regia documentarului “Delta Dunării – paradisul aproape pierdut”. 
 
În prezent, pentru studiile sale doctorale, Ioana cercetează aspecte ale eticii în filmul documentar și antropologia vizuală. Din anul 2016, ea este de asemenea implicată în campania de conștientizare “Despre pământ. Oamenii și casele lor din Banat”,  realizând filmele de scurt metraj, mărturiile filmate și tutorialele ce fac parte din campania de conștientizare.